Den endelige guiden til ‘opt-in’ markedsføring

Hva er opt-in-markedsføring?

Hvis du noen gang har fylt ut en form eller lagt igjen e-postadressen din på et nettsted, har du mest sannsynlig hatt en erfaring med opt-in-markedsføring. Tross sitt kanskje ukjente navn, er opt-in markedsføring en av de vanligste, og mest effektive, formene for digital markedsføring i dag.
Den endelige guiden til 'opt-in' markedsføring
I denne artikkelen vil vi her på Curve.no gi deg et innblikk i denne formen for markedsføring, gi deg tips til hvordan du kan implementere det i din egen virksomhet og diskutere det potensielle, lønnsomme resultatet.

Hvordan fungerer opt-in markedsføring?

Opt-in-markedsføring er en teknikk som går ut på å samle informasjon og tillatelse fra potensielle kunder som frivillig gir fra seg sine kontaktinformasjoner, vanligvis via et skjema på en nettside. Denne informasjonen kan da bli brukt til å sende e-poster, nyhetsbrev eller andre former for direkte markedsføring.Målet med opt-in-markedsføring er å bygge en liste av interesserte, potensielle kunder som aktivt har uttrykt en interesse i mer informasjon eller produkter fra deg. Dette betyr at de allerede er varme leads, noe som kan øke både konverteringsraten og salget.

Hvordan implementere opt-in markedsføring?

Det første målet ditt med opt-in-markedsføring bør være å få så mange som mulig til å melde seg på listen din. Dette kan gjøres på flere måter:1. Lag en god inngangsport: Det første trinnet i opt-in-markedsføring er å tilby noe av verdi for kunden. Dette kan være alt fra en nyhetsbrevtilmelding til en gratis e-bok. De fleste vil være mer enn villige til å oppgi sin epostadresse til gjengjeld for noe de ser verdi i.2. Tydelige CTA (Call to Action): Neste skritt er å sikre at du har tydelige og kraftfulle CTAer på din side. Disse bør være attraktive og intuitive, og oppfordrer besøkende til å ta handling.

Fordeler med opt-in markedsføring

En av de største fordelene med opt-in-markedsføring er at det er kostnadseffektivt. Du bruker tid på å bygge en solid kundebase, og når du først har det, så kan du markedsføre mot dem i lang tid fremover.Epostmarkedsføring, som er en av de mest brukte kanalene for opt-in-markedsføring, har en fantastisk ROI. Ifølge data fra DMA, for hver krone du bruker på e-postmarkedsføring, kan du forvente å få tilbake i gjennomsnitt 40 kroner. Det er en ganske kraftig ROI.

Konklusjon

Opt-in markedsføring er en effektiv måte å drive med markedsføring på nett. Ikke bare er det kostnadseffektiv, men det gir deg også tillatelse til å markedsføre mot folk som allerede har vist interesse i produktet eller merkevaren din.På Curve.no, tror vi på lønnsom markedsføring. Vi har samarbeidet med over 130 bedrifter, og vi vet hvordan vi kan få markedskampanjene dine til å fungere maksimalt. La oss hjelpe deg med å bygge den mest robuste markedsføringslisten mulig med opt-in markedsføring. Kontakt oss i dag for å starte din 30 dager gratis prøveperiode.

Andre prosjekter