Hva er lenkebygging (SEO)?

Hvordan virker lenkebygging?

La oss ta et dykk ned i detaljer. En lenke er en vei for brukerne å navigere mellom forskjellige sider på Internett. Søkemotorer bruker lenker til å oppdage nye websider og for å avgjøre hvordan en side skal rangeres i deres søkeresultater.Lenkebygging er teknikken å få eksterne sider til å lenke til en side på ditt nettsted. Det er blant de mange taktikkene som brukes i søkemotoroptimalisering (SEO), fordi lenker er et signal til Google og andre søkemotorer om at innholdet ditt er av høy kvalitet, verdig å være citeres.
Hva er lenkebygging (SEO)?

Hvorfor er lenkebygging viktig for SEO?

Lenker er som stemmer til siden din. Jo flere lenker, eller stemmer, nettstedet ditt får, desto høyere vil det rangeres i søkemotorresultatene. Men dette er ikke en popularitetskonkurranse. Det er kvaliteten, ikke kvantiteten, av disse lenkene som virkelig teller. Nettsteder med høyere autoritet som lenker til ditt nettsted har en større effekt på rangeringen.

Kvaliteten på lenkene

Hva mener vi med ‘kvalitet’? Først og fremst, må lenkene komme fra troverdige, relevante kilder. Lenker fra nettsteder som er anerkjente i din bransje vil gi mer autoritet til nettstedet ditt.En annen faktor er relevans. En lenke fra et nettsted med lignende innhold som ditt vil være mer verdifull enn en lenke fra et nettsted som ikke har noe med ditt å gjøre.

Lenkebyggingsteknikker

Det er mange teknikker for lenkebygging, og hvilken du velger å bruke avhenger av dine mål og budsjett.

Gjesteblogging

Gjesteblogging er en av de mest populære formene for lenkebygging. Dette innebærer å skrive et blogginnlegg for et annet nettsted i bytte for en lenke tilbake til ditt eget nettsted.

Skap delbart innhold

Skap innhold som andre vil dele. Dette er en av de mest naturlige måtene å bygge lenker på. Dette innholdet kan være noe fra infografikker, videoer, blogginnlegg eller undersøkelser.

Oppsummering

Lenkebygging er en viktig del av SEO som kan hjelpe nettstedet ditt å nå høyere rangeringer i søkemotorresultatene. Men det er ikke bare om å skape så mange lenker som mulig. Kvalitet og relevans er nøkkelen. Velg lenkebyggingsteknikker som passer best for deg og dine mål, og husk alltid at godt innhold er konge.På Curve.no er vi stolte av å kunne hjelpe våre klienter med å oppnå deres SEO-mål gjennom smarte og effektive lenkebyggingsteknikker. Start gjerne med en 30 dager gratis prøveperiode for å se hvordan vi kan hjelpe deg med å nå dine SEO-mål.

Andre prosjekter