Hva gjør en markedsføringskampanje på sosiale medier god?

Hva gjør en god markedsføringskampanje på sosiale medier?

En god markedsføringskampanje på sosiale medier er en balanse av strategi, kreativitet, relevans og engasjement. Den er ikke bare tilfeldig innhold spunnet ut til tilfeldige mennesker. En god markedsføringskampanje er riktig innhold, levert til riktig publikum, på riktig tidspunkt, og ved hjelp av riktig kanal.
Hva gjør en markedsføringskampanje på sosiale medier god?

Strategisk tankegang

En god markedsføringskampanje starter alltid med en strategisk tankegang. Dette innebærer å sette klare og målbare mål, samt å forstå hvem målgruppen er og hvordan produktet eller tjenesten kan være til nytte for dem.Før du starter en kampanje, still deg selv disse spørsmålene:1. Hvem er målgruppen min? (Aldersgruppe, kjønn, interesser, etc.)2. Hva er målet med denne kampanjen? (Økt merkevarestyrke, salg, følgere, etc.)3. Hvilke kanaler vil være mest effektive for å nå dette målet? (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, etc.)Konkrete eksempler på gode strategiske mål kan for eksempel være: Øke antall følgere med 10% i løpet av neste kvartal, eller øke salget med 15% gjennom vår nye Facebook annonsekampanje.

Innhold som engasjerer

En annen viktig faktor for en suksessfull markedsføringskampanje på sosiale medier er innhold som engasjerer. Dette kan være innhold som inspirerer, utdanner, underholder eller provoserer. Målet er å skape en respons fra publikum.For eksempel, en Instagram-kampanje som vi nylig gjennomførte for en av våre kunder, en interiørbutikk, inkluderte en konkurranse hvor følgere kunne vinne et gavekort ved å ta et bilde av deres eget hjem og tagge butikken i innlegget. Dette førte til en eksplosjon av brukergenerert innhold, noe som økte merkebevisstheten betydelig, og skapte autentisk engasjement.

Mål og evaluer

En essentiel del av en effektiv markedsføringskampanje på sosiale medier er å måle suksess. Det er viktig å sette klare, spesifikke og målbare mål i begynnelsen av kampanjen, og regelmessig evaluere progresjonen mot disse målene.For eksempel, en av våre klienter ønsket å øke merkevarens kjennskap blant millenials. Vi satte et mål om å få en økning på 20% i antall følgere i aldersgruppen 18-25 år i løpet av seks måneder. Ved å sjekke analytics jevnlig, kunne vi følge med på antall følgere i denne aldersgruppen og justere strategien vår deretter.Curve.no inviterer deg til å oppdage våre tjenester og begynne din 30 dagers gratis prøveperiode. La oss hjelpe deg med å skape markedsføringskampanjer som får din merkevare til å skinne.

Andre prosjekter