Facebook vs Google ads: Hvem vinner i konkurransen om din bedrifts annonseringsvalg?

Fordelene med Facebook ads

Facebooks hovedstyrke ligger i muligheten til å målrette annonser mot helt spesifikke demografier. Du kan til eksempel målrette annonser mot en bestemt aldersgruppe, beliggenhet, yrke, interesser og mer. Dette tillater for hyper-spesifikk markedsføring som gir økt relevans og dermed økt engasjement.

I tillegg tilbyr Facebook unike muligheter for virksomheter som vil engasjere seg med publikummet sitt på en mer personlig måte. Med funksjoner som chatbotter og live video, kan merkevarer bygge relasjoner direkte med kundene.

Fordelene med Google ads

Google er den mest brukte søkemotoren i verden, og dermed tilbyr den tilgang til et enormt publikum. Forskjellen her er at Google, i motsetning til Facebook, fungerer mer aktivt enn passivt. Folk går til Google med et mål: de søker etter et spørsmål som de ønsker svar på, eller en tjeneste de trenger.

Med Google ads kan merkevarer være til stede i slike “micro-hendelser” som kan lede til kjøp. For eksempel, hvis noen søker etter beste treningssko, kan et skomerke med en relevant Google ad få en ny potensiell kunde.

Hvilken er bedre for din bedrift?

Valget mellom Facebook og Google ads kommer ned til bedriftens spesifikke behov og mål. Facebook annonsering er generelt sett mer passende for merkevarebygging og engasjement, mens Google ofte er bedre for direkte svar- og konverteringsdrevne kampanjer.

Hos Curve.no kan vi hjelpe deg å ta det riktige annonseringsvalget for din bedrift og utnytte mulighetene begge plattformene gir. Vi har hjulpet mange bedrifter med deres annonseringsstrategi, og vi kan hjelpe deg også. Se tjenestene våre, eller start din 30 dager gratis prøveperiode for å se hvordan vi kan forbedre din digitale markedsføringsstrategi.

Til syvende og sist, bør din avgjørelse om Facebook vs Google ads være basert på hva som vil gi deg best avkastning på din investering. I noen tilfeller kan det hende beste løsningen er en kombinasjon av begge plattformene.

Hos Curve.no bryr vi oss kun om lønnsom markedsføring. Vi har jobbet sammen med over 130 bedrifter og har opparbeidet kunnskap og erfaring til å maksimere avkastningen på din markedsføringsinvestering.

Andre prosjekter