Lokale SEO: Din ultimate guide til optimalisering av lokalt søk

Hva er lokale SEO?

Lokale SEO, eller lokalsøkemotoroptimalisering, er en enestående gren innen digital markedsføring som retter seg mot å forbedre synligheten til en webside i lokale søkeresultater på nett. Dette er primært viktig for små og mellomstore bedrifter (SMB) som primært leverer varer eller tjenester til et geografisk bestemt område.
Lokale SEO: Din ultimate guide til optimalisering av lokalt søk

Hvorfor er lokale SEO så viktig?

Det er liten tvil om at internett har endret måten vi lever og handler på. Den velkjente telefonboken har blitt byttet ut med søkemotorene, der Google utgjør en dominerende rolle. Faktisk er det slik at 46% av alle Google-søk er lokale. Det betyr at nesten halvparten av alle søker kontaktinformasjon til lokale bedrifter eller tjenester. Altså, hvis din bedrift ikke satser på lokal SEO, går du glipp av en viktig trafikkilde.

Hvordan optimalisere for lokale SEO?

Korrekt bruk av søkeord

Å velge riktige søkeord er alfa omega i lokal SEO. Du må inkludere søkeord relatert til lokasjonen i metadataene dine, overskriftene, innholdet og URL-ene.

Google My Business

Å opprette og optimalisere Google My Business-profilen din er noe av det viktigste du kan gjøre når det kommer til lokal SEO. Dette er et gratis verktøy fra Google som lar bedrifter administrere deres online tilstedeværelse på tvers av søkemotoren.

Sørg for at din NAP er konsistent

NAP står for Navn, Adresse, Telefonnummer. Sørg for at din NAP er konsistent på tvers av alle plattformer og kanaler. Dette hjelper søkemotorer å forstå hvor din bedrift er lokalisert, og presenterer deg for riktig publikum.

Få anmeldelser

Positive anmeldelser kan sterkt påvirke lokale søk. Oppfordre fornøyde kunder til å legge igjen anmeldelser på nett.

Optimalisert nettstedstruktur

Sørg for at nettstedet ditt er mobilvennlig, har hurtige lastetider, brukervennlige menyer, og at det er enkelt for brukere å finne kontaktinformasjonen din.Hos Curve.no har vi som mål å gjøre din bedrift synlig på nettet. Vi er stolte av å tilby gjennomprøvde metodikker i SEO, utviklet gjennom samarbeid med mer enn 130 bedrifter, og vi vil meget gjerne hjelpe deg også. Start din 30 dagers gratis prøveperiode nå!

Andre prosjekter